Een kijkje achter de schermen

Om een idee te krijgen hoe een sieraad tot stand komt, ligt ik op deze pagina een klein tipje van de sluier op. Wat voor de klant erg belangrijk is om te weten is dat ik altijd met zeer veel respect omga met wat de klant mij toevertrouwd, of het nu sieraden of as-resten zijn.

Afbeeldingen plaatsen

Een foto die op een hanger moet komen moet van een goede kwaliteit zijn. Soms is er echter geen goede afbeelding meer aanwezig van een overleden persoon of is juist die ene foto zo leuk. Daarom laat ik alle foto’s die geplaatst moeten worden bekijken en bewerken door een professional. Van alle afbeeldingen maak ik altijd eerst een proef, zo kan ik goed zien of de afbeelding goed genoeg is om te plaatsen op, bijvoorbeeld een hanger.

Tekeningen en handtekeningen

Door een speciale techniek toe te passen is het voor mij mogelijk om tekeningen en zelfs handtekeningen te graveren in een ring of hanger. De tekening of handtekeningen wordt gescand en in de computer bewerkt. Er worden geen of in ieder geval zo weinig mogelijk bewerkingen gedaan aan een tekeningen of handtekening, zodat de uiteindelijke gravure zo dicht mogelijk bij het origineel blijft.

 

Speciale sieraden voor as-resten

De as-resten worden met een speciale hars gemend waardoor een glanzende doorzichtige afwerking ontstaat. Het verleden heeft aangetoond dat deze afwerking uitermate geschikt is om dagelijks gedragen te worden. Wel wil ik u erop attenderen dat zich altijd gebeurtenissen kunnen voordoen waardoor een sieraard beschadigd, of nog erger, verloren kan gaan. Zo ook een gedenksieraad. Ik adviseer u dan ook om ten alle tijden een kleine hoeveelheid as te bewaren.

HARSKLEURENharskleuren

Alle sieraden zijn ook leverbaar in de hieronder getoonde kleuren. Het kleuren van de hars wordt door mij kosteloos gedaan en kan worden toegepast op alle sieraden die geschikt zijn om met as- of met haarresten gevuld te worden.
Het uiteindelijke resultaat kan iets afwijken door de samenstelling van de kleur en de aangeleverde as- of haarresten.

Speciaal ontworpen sieraden

Wilt u een echt uniek stuk, dan maak ik voor u een ontwerp voor een speciaal handgemaakt sieraad. Zoals bijvoorbeeld deze prachtige zilveren hangers en deze unieke ring.